söndag 17 januari 2010

Marvelous Manning

Indianapolis Colts - Baltimore Ravens
20 - 3
Peyton Manning behövde egentligen inte vinna för att bevisa sin storhet, men det här var en väldigt viktig vinst för både honom personligen och hela organisationen. Colts var 0-4 (0-3 med Manning) när man gått in i slutspelet efter att suttit av första rundan. Efter att man bara för någon vecka sedan var utskällda av både fans och hela landet för att sumpa en perfect season så såg man i natt stekheta ut då man slog Ravens och blev värd för AFC-finalen.

Manning var helt underbart bra igår. Under hans ledning gjorde man minst tre galet mäktiga drives och Colts höll bollen totalt 34 minuter och när running gamet inte hade sin bästa dag (42 yards på 25 carries) klev Manning fram och visade vem som är världens bästa QB, han spred sina passningar till 7 olika recievers. Det är en fröjd att se Manning spela när han spelar på detta sätt, hans fotarbete är otroligt, ingen annan rör på fötterna som han, dessutom har han en otrolig blick över spelet. Han vet vad som gäller efter 12 år och det syns, han lyser av självförtroende. Det här kan bli något riktigt bra för Colts.

The Colts deefence var också riktigt bra och man satte stopp för Ray Rice som gjorde en grym match senast mot Patriots. Detta var dessutom utan Bob Sanders.

Joe Flacco är en QB med en galen arm men igår stämde det inte riktigt för honom. Han gick 20/35 189 yards och 2 interceptions, han hamnade lite i skymundan bakom Manning såklart som gick 30/44, 246 yards, 2 touchdowns och en interception. Ravens måste dock fixa in lite "firepower" till offensiven nästa år. Ray Rice var ganska ensam.

Kvällens spel stod Garcon för som slog bollen ur händerna på Ed Reed efter en INT-return, Colts tog tillbaka innehavet och kunde vinna matchen.

Noterbart:
  • Colts har 8 raka sgrar mot Ravens...
  • ... och är totalt 5-0 mot dom på hemmaplan.
  • Ravens har inte lyckats sätta en touchdown på Colts på två slutspelsmatcher.
  • Ravens safety Ed Reed hintade om att det kan ha varit hans sista match...

1 kommentar:

coltsfanatiker sa...

Härlig vinst. Defensiven såg stark ut också.