söndag 17 januari 2010

Inför Jets@Chargers


Om man gillar nya ansikten i slutspelet så är Jets laget för dig. Inget annat lag i NFLs topp 8 har ett rookieled som Jets och lagets topp 2 draft picks, Mark Sanchez & RB Shonn Greene, bidrar otroligt mycket - för att inte tala om rookiecoachen Rex Ryan. Sanchez vann matchern åt de grönvita i Cincci och i afton ska han försöka joina Joe Flacco om att bli den andra rookie-QBn att vinna sina två första slutspelsmatcher i Super Bowls historia.

Men Jets är ju inte bara Sanchez. Man har ju Darrelle Revis satte stopp för Chad Ochocinco två matcher i rad. Men det blir mycket tuffare i kvällen match. Han går upp emot ligans hetaste QB för tillfaället, Philip Rivers, och ligans kanske mest underskattade reciever i Jackson som varit en starkt bidragande orsak till Chargers grymma säsong.

Jets har ligans bästa defensiv både passing och rushing, detta vägs upp med att man har ett riktigt bra rushing attack, Chargers har tillåtet 4.5 yards per rush den här säsong, sämst av de kvarvarande lagen. Det blir spännande att se hur Jets utnyttjar det.

Chargers kommer inte att slå Jets med att springa med bollen så det är upp till Rivers, hans OL och hans recievers. Rivers måste få tid på sig att kasta till Jackson, Floyd och Antonio Gates. Man har inte råd att bli konservativa i anfallsspelet, då kan det gå illa.

Hur slutar det då?
Tro inte för ett ögonblick att 13-3 Chargers enkelt ska ta sig förbi 10-7 Jets. Jets har vunnit fyra raka bortamatcher och verkar inte skrämmas av något lag. Trots att Chargers har 11 (!) raka matcher med vinst så har det inte alltid varit lätta vinster. Fyra av San Diegos fem sista matcher har man vunnit med mindre än sju poäng. Chargers har hemmapubliken i ryggen men jag tippar på ännu en jämn match och bli inte överraskade om Jets försvarar en ledning större delar av matchen!

Inga kommentarer: