lördag 9 januari 2010

Inför Eagles@Cowboys


Derbykänslor och lång rivalitet. Lägg till slutspelsstämning och ni förstår vilken match detta kommer att bli sent i natt!

Andy Reid och Donovan McNabb har aldrig förlorat en match i första rundan av slutspelet. På motsatt sida, i Cowboys, har Tony Romo och Wade Phillips aldrig vunnit en slutspelsmatch. Alla minns väl Romos totala genomklappning i slutspelet 2007? Fast då var han en annan spelare, han gjorde slut med "Yoko Romo" i somras och har varit en helt annan spelare i år. En QB av absoluta världsklass.

Det vinnande laget i denna match kommer att få nöjda krävande fans i en vecka medan det förlorande laget kommer att få stå ut med mycket kritik. NFC East är nog värst på det i hela ligan. Se bara vad som hände med lagen som missade slutspel i år i den divisionen; Redskins kickade sin coach och Giants gjorde det samma med sin defensiva coordinator. Inte omöjligt att någon ligger illa till vid förlust ikväll heller.

Eagles hade stora problem med en spelare när man mötte Cowboys förra helgen. Tight End Jason Witten fick göra lite som han ville då Eagles misslyckade att stoppa honom i line of scrimmage. Det ledde till sex mottagningar för 76 yards och en TD. Han måste stoppas i natt!
Men Eagles har också en TE i sitt lag i toppklass. Brent Celek leder, precis som Witten, lagets statistik i antal mottagningar och han är en spelare som McNabb förlitar sig väldigt mycket på. Problemet är att han har spelat med en otäck handskada hela säsongen. Tänk om han hade varit helt frisk, vilken spelare han hade varit då i år!

Eagles defensiv var inte bra förra helgen. Men det vill jag nästan skylla på deras nya defence coordinator (som kanske ligger illa till vid förlust inatt) som i början av matchen försökte sig på att blitza Cowboys. Det misslyckades och man flyttade bak blitzen en bit och blitzade dessutom mindre. Man misslyckades därför att sätta press på Romo som bara flyttade fram anfallet spel efter spel trots händer i ansiktet och liknande. Cowboys spelade riktigt bra förra helgen. En liknande match idag och man ska vinna...

Hur kommer det då att sluta? Ja jag har ju svårt att se att Eagles gör en sämre match än förra helgen men det jag ser det som nästan otroligt att dom ska kunna komma tillbaka till Dallas och vinna. Cowboys har nu två vinster mot Eagles och man kommer att ta en tredje, precis som Steelers gjorde som enda lag mot Ravens förra säsongen. Har Dallas på -6.5 till 2.50 gånger pengarna. Känns som om det kan gå in faktiskt. Fast jag brukar ju ha fel...

2 kommentarer:

Anonym sa...

2.50 grr -6.5 vad hade du i insats?
Grattis.

swenfl sa...

75 kronor