söndag 10 januari 2010

Inför Packers@Cardinals


När folk kallade Cardinals för ett ovärdigt slutspelslag förra säsongen använde man det som motivation och gick till Super Bowl, den enda hittills i lagets historia. Men gissa vad: Dom känner sig orespekterade igen!

Cardinals mötte Green Bay förra söndagen och åkte på stordäng men man visste innan avspark att en first round bye redan var borta och man vilade dom flesta av sina starters, resten satte man bänken en bit in i första kvarten. Packers kunde utan problem vinnas med 33-7. Det innebär att Packers har gjort 55 poäng på Cardinals under fem kvartar den här säsongen (man möttes på försäsongen också) och folk tvekar återigen på Cardinals förmåga. Lagets DT Darnell Dockett har sagt att man kommer att omvandla all negativ kritik till tändvätska inför kvällen match.
Ikväll är även första gången som Cardinals faktiskt studerat Packers offensiv inför en match. Man gjorde det ju inte på försäsongen men man hade en gamplan i söndags. Den kastades dock bort då man inte hade något att spela för.

Packers är dock det kanske hetaste laget i ligan just nu (tillsammans med Chargers) då man har vunnit 7 av de 8 sista matcherna efter att man startat säsongen 4-4. Speciellt har defensiven sett stark ut sedan den streaken drog igång. Man har bara släppt 30 poäng bakom sig en gång på de åtta sista matcherna. De första åtta matcherna hade man 13 sacks de sista åtta hela 24 stycken. Antal interceptions ökade från 12 st efter 8 matcher till 36 när säsongen var färdigspelade.
Samtidigt har offensiven kommit igång på allvar, speciellt OL:en har varit stabil vilket har hjälpt Aaron Rodgers att bli en av ligans bästa QB:s

Är det sista chansen för Kurt Warner? Cardinals QB hintade om att detta kan vara sista året då han fick stå på sidan under en match i November på grund av sin hjärnskakning. Han har haft en karriär värdig en Hall of Famer och har därför egentligen inget att spela för utom kärleken för sporten. Det kan mycket väl bli så att han lägger av redan nu om han anser att det är för stor risk att spela fyra slutspelsmatcher. Han riskerar ju att få livslånga skador.

Hur slutar det då?
Det blir jämnt även i den här matchen skulle jag tro men om Cardinals ska spöa Packers så måste man ha fullt lag och det har man inte. Första känslan är att Packers vinner det här men samtidigt spelar Cardinals på hemmaplan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Här var det då jämnt, hemmafördelen kanske spelade in. Spännande var det då.

Det har varit riktigt bra WCmatcher.